بی نیازی
استغناء و بی نیازی از آثار بزرگی و نشان شرافت است که خداوند متعال در قرآن مجید به این مطلب اشاره فرموده (سوره حجر آیه 87).باز مکن دیدگان خویش رابه سوی آنچه بهره دادیم مردانی از ایشان را و اند وهناک نباش بر آنان و بخوابان بال خویش برای مومنان .
امام صادق (ع) می فرماید: امیرالمومنین (ع) میفرمود: در دلت باید (دوچیز) جمع شود ، نیازمندی به مردم و بی نیازی از آنان ، نیازمندیت به آنان در نرمی گفتار و صورت باز باشد م بی نیازیت از مردم برای نگهداری عرضت و بجا ماندن عزتت باشد .
البته باید دانست که مراد از استغنااین نیست که در هیچ امری محتاج مردم نباشی و کاری را با آنان رجوع نکنی بلکه مراد اینست که دست نیازت بسوی مردم دراز نشود و خود را محتاج نشان ندهی و الا مردم در گرداندن چرخ زندگی مثل پیچ و مهره بهم متصلند و شاهد این مطلب روایتی است که از نظر شما میگذرد .
مردی در خدمت امام سجاد(ع) بود ، گفت خدایا مرا از خلق بی نیاز فرما حضرت فرمود: نه چنین است بلکه مردم به یکدیگر نیازمندندولکن بگو : بارالها مرا از مردمان پست بی نیاز فرما. خلاصه مطلب اینکه بی نیازی سرمایه بزرگی است که نبی اکرم فرمود بی نیازی خوب کمکی است برای پرهیزکاری .منبع واعظ خانواده از محمد مهدی تاج لنگرودی ص274