ملت ايران به فضل الهي از گردنههاي دشوار عبور خواهد کرد
رهبر معظم انقلاب در ديدار صدها نفر از نخبگان جوان کشور:
ملت ايران به فضل الهي از گردنههاي دشوار عبور خواهد کرد
رهبر معظم انقلاب اسلامي، هدف اصلي از افزايش فشارها به ملت ايران را وادار کردن ملت به تسليم دانستند و افزودند: ملت ايران هيچگاه تسليم فشارها نشده و نخواهد شد و علت عصبانيت دشمن نيز، همين موضوع است.
حضرت آيتالله العظمي خامنه اي رهبر انقلاب اسلامي در ديدار يکهزار نفر از نخبگان و استعدادهاي برتر جوان، حفظ و تقويت فضاي نشاط و اميد کنوني در ميان جوانان نخبه، فراهم کردن امکان پيشرفت هاي علمي و پژوهشي بيشتر در ميان استعدادهاي جوان، توجه به درونزايي علمي به جاي مرعوب شدن در مقابل پيشرفتهاي علمي غرب، تقويت روحيه احساس مسئوليت نخبگان نسبت به آينده ملت و راضي نشدن به پيشرفتهاي علمي کنوني را از ضروريات ادامه حرکت پرشتاب علمي کشور برشمردند و تأکيد کردند: به فضل الهي ملت ايران با تکيه بر ثروت نيروي انساني جوان و مستعد خود و ايستادگي در مقابل فشارها، از همه گردنه هاي خطرناک عبور خواهد کرد و به قله سعادت خواهد رسيد.
در اين ديدار که در فضايي صميمانه و پرنشاط برگزار شد، رهبر معظم انقلاب اسلامي با تبريک به جوانان نخبه به خاطر توفيق به فعليت رساندن استعدادها و توانايي ها، خطاب به آنان خاطرنشان کردند: شما جوانان عزيز نبايد به اين حد از نخبگي قانع باشيد بلکه بايد اين بذر به ثمر نشسته به نهالي برومند و ثمربخش تبديل شود که در همه زمانها و موقعيت ها بتواند ميوه شيرين خود را به کام کشور، ملت، تاريخ و در نهايت بشريت، بچشاند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به ديدگاهها و پيشنهادهاي تعدادي از جوانان نخبه که در اين ديدار مطرح شد، آنها را سنجيده و همراه با تفکر و برخاسته از صدق و صفا خواندند و ضمن توصيه به مسئولان براي توجه به اين ديدگاهها و بررسي دقيق پيشنهادهاي ارائه شده، افزودند: هنگامي که جوانان اينگونه با نشاط و اميد و از روي سنجيدگي و با احساس مسئوليت، مطالبي را درخصوص پيشرفت و آينده کشور بيان مي کنند، فضاي شيرين بوجود مي آيد که بايد اين روحيه در ميان جوانان بويژه نخبگان تقويت شود.
ايشان با يادآوري پيام امام خميني(ره) به مناسبت پيروزي رزمندگان اسلام در عمليات طريقالقدس در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کردند: امام(ره) در آن پيام، تربيت جواناني که توانستند آن پيروزي را در چنان شرايط سختي بيافرينند، فتحالفتوح انقلاب اسلامي خواندند و امروز نيز روحيه نشاط و احساس مسئوليت جوانان نخبه نسبت به آينده کشور، همان فتحالفتوح انقلاب اسلامي است.
رهبر انقلاب اسلامي نتيجه حفظ و تقويت اين روحيه را، سود بردن کشور و ملت از ويژگي نخبگي دانستند و تأکيد کردند: جوان نخبه اي که با چنين انگيزه و روحيه اي در مسير پيشرفت علمي گام برمي دارد، در واقع سرمايه شخصي خود را که همان نخبگي است، به سرمايه ملي تبديل مي کند و همه، از آن سود خواهند بُرد.
حضرت آيتالله خامنهاي با ابراز خرسندي از فضاي گفتماني حرکت و پيشرفت علمي در کشور افزودند: البته يک نگراني هم وجود دارد و آن اينکه با حرکت پرشتاب علمي در کشور، حالت اقناع و رضايت ايجاد شود در حاليکه ما در آغاز راه هستيم و اين شتاب علمي نبايد کُند و يا متوقف شود.
ايشان با اشاره به عقب ماندگي علمي تاريخي کشور به دليل تسلط حاکمان و زمامداران وابسته و غافل، خاطرنشان کردند: فاصله علمي زياد با دنيا و وجود رقباي نسبتاً قوي در منطقه، از واقعيت هايي هستند که ضرورت استمرار حرکت پرشتاب علمي تا رسيدن به نقطه متناسب با شأن و جايگاه ملت ايران را دو چندان مي کند.
رهبر انقلاب اسلامي از جمله لوازم ادامه حرکت پرشتاب علمي را همت مضاعف جوانان و مرعوب نشدن در قبال پيشرفتهاي علمي غرب دانستند و تأکيد کردند: در مسير پيشرفت علمي بايد درونزايي و درون جوششي علمي، اصل قرار گيرد و تقويت شود.
حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه، توصيه هايي را به مسئولان بنياد ملي نخبگان و مسئولان مراکز و دستگاههاي مرتبط با حرکت علمي کشور بيان کردند. ايشان فعاليتهاي انجام گرفته در بنياد ملي نخبگان را براساس ارزيابي هاي انجام گرفته، خوب ارزيابي کردند و در عين حال اين نکات را متذکر شدند: لزوم توجه به تفاوت در معيارهاي نخبگي در علوم فني و علوم انساني، فراهم کردن ميدان وسيع علمي و پژوهشي براي نخبگان به عنوان اولويت اول و اساسي، و نگاه شبکه اي به نخبگان.
رهبر انقلاب اسلامي در تبيين نگاه شبکه اي به نخبگان افزودند: در مورد نخبگان بايد يک حرکت شبکه اي درون زا بوجود آيد که مرحله اول آن، شناسايي و پرورش نخبگان در آموزش و پرورش است و در مراحل بعد، شامل انتخاب بهترين ها، و سپس حفظ و ارتقاي نخبگان به رتبه هاي بالاتر است و در نهايت اين نخبگان، بايد خود زمينه ساز پرورش نخبگان جديد شوند.
حضرت آيتالله خامنهاي همچنين با اشاره به تدوين سند راهبردي نخبگان، از مسئولان ذيربط خواستند اين سند را سريعاً تصويب نهايي و سپس ابلاغ کنند.
ايشان توصيه هايي را نيز خطاب به نخبگان جوان بيان فرمودند.
باقي ماندن در طراز نخبگي و اثرگذاري در فضاي پيراموني خود و سوق دادن آن به سمت نخبگي از جمله توصيه هاي رهبر انقلاب اسلامي به نخبگان بود.
حضرت آيتالله خامنهاي، توجه به نيازهاي کشور در فعاليتهاي علمي و پژوهشي را نيز مورد تأکيد قرار دادند و افزودند: برخي گزارشها حاکي از آن است که هنوز بخش عمده اي از مقالات علمي ناظر به نيازهاي کشور نيست که اين، خسارت است و بايد به گونه اي برنامه ريزي شود که صددرصد مقالات علمي در جهت رفع نيازهاي داخل قرار گيرند.
ايشان معيار اصلي در همکاري با ISI را نيز، ناظر بودن مقالات به نيازهاي داخلي دانستند و خاطرنشان کردند: اين موضوع نيازمند روش سيستمي و تلاش بيشتر بنياد ملي نخبگان است.
رهبر انقلاب اسلامي سه توصيه ديگر نيز به نخبگان جوان بيان کردند: ارتقاي معنويت و تهذيب نفس، تفکر در مسائل اصولي و اساسي زندگي، و تحليل صحيح و دقيق از جايگاه کشور و نظام در شرايط کنوني جهان.
حضرت آيتالله خامنهاي در خصوص دارا بودن تحليل درست از وضعيت کشور به تبيين شرايط نظام اسلامي پرداختند و افزودند: جمهوري اسلامي ايران در طول 33 سال گذشته با طيف مختلفي از فشارها اعم از سياسي، امنيتي، نظامي، اقتصادي و تحريمها مواجه بوده است اما ملت ايران با ايستادگي خود نه تنها اين فشارها را خنثي کرد بلکه قويتر نيز شده ا ست.
ايشان لازمه رسيدن به تحليل درست از جايگاه و موقعيت کشور را، وجود ارزيابي صحيح از توانايي ها و نقاط قوت نظام اسلامي، فشارهاي جبهه دشمن، و در عين حال ناکامي هاي اين جبهه دانستند و تأکيد کردند: اين تصور که علت دشمني جبهه استکبار با ملت ايران، اتخاذ برخي مواضع يا تصميم ها بوده، غلط است. علت اصلي همه اين فشارها، جايگاه مستقل ملت ايران و تسليم نشدن در برابر نظام سلطه است.
رهبر انقلاب اسلامي، هدف اصلي از افزايش فشارها به ملت ايران را، وادار کردن ملت به تسليم دانستند و افزودند: ملت ايران هيچگاه تسليم فشارها نشده و نخواهد شد و علت عصبانيت دشمن نيز، همين موضوع است.
حضرت آيتالله خامنهاي تأکيد کردند: ملت ايران با تکيه بر ثروت طبيعي و انساني مستعدي که در اختيار دارد، از گردنههاي دشوار و گذرگاههاي سخت عبور خواهد کرد و به توفيق الهي، به قله سعادت دنيا و آخرت، و آرامش و آسايش خواهد رسيد.