کرسي هاي آزادانديشي با موضوعات قرآني در حوزه هاي خواهران
مدير دفتر برنامه ريزي پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران:
کرسي هاي آزادانديشي با موضوعات قرآني در حوزه هاي خواهران برگزار مي شود
مدير دفتر برنامه ريزي پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران گفت: کرسي هاي آزادانديشي با موضوعات قرآني در مدارس علميه خواهران کشور برگزار مي شود.
به گزارش روابط عمومي مرکز مديريت حوزه هاي علميه خوهران حجت الاسلام علي اکبر حصاري با اشاره به شرايط متغير جهاني که تحولات زيادي را در پي دارد، اظهار کرد: اسلام به عنوان قدرت بزرگ در تغيير موازنه هاي جهاني هر روز خودنمايي بيشتري مي کند و انتظار همگان اين است که اسلام مدل خود را در اداره جهان ارائه کند.
وي از توليد علم به عنوان يک نياز بزرگ ياد کرد و افزود: در راستاي تبيين و تعريف تمدن نوين اسلامي بايد از طريق توليد علم ،راهکارهاي اسلام را براي اداره جهان عرضه کنيم.
مدير دفتر برنامه ريزي پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران رسالت حوزه هاي علميه در توليد علم را استراتژيک و با قابليت بالا توصيف کرد و گفت: حوزه بايد تمام توان خود را در اين مسير به کار گيرد.
وي مسير توليد علم ديني و فرآوري و بازآفريني گزاره هاي ديني در عرصه جهاني را نظريه پردازي دانست و ادامه داد: نظريه پردازي چه در عرصه فرهنگي و چه در عرصه علمي پژوهشي به بسترسازي نياز دارد تا زايش هاي علمي در ذهن نخبگان رخ دهد. اين بسترسازي همان کرسي هاي آزادانديشي است.
حجت الاسلام حصاري افزود: در اين راستا بايد فضاي بازي فراهم کنيم تا براي کساني که در ذهن هاي خود زمينه اي براي عرضه نوآوري در انديشه و نظريه دارند، فضايي براي بحث و بررسي و نقد آن فراهم شود.
وي کرسي آزادانديشي را مسندي در فضاي باز براي ارائه آزادانه انديشه دانست و افزود: اين فضا به گونه اي است که بايد هيچ حائلي براي عرضه انديشه در محيط علمي و در ميان نخبگان وجود نداشته باشد و در مقابل کرسي آزاد انديشي تنها يک کرسي نقد قرار مي گيرد.
مدير دفتر برنامه ريزي پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران با بيان اينکه نبايد نظريات ناپخته به مراکز عمومي راه يابند، اضافه کرد: کساني که نظريات علمي را قبل از بررسي واتقان، به عرصه هاي عمومي مي برند بي تقوايي مي کنند.
وي رسيدن به فضاي لازم براي فعال ساختن کرسي هاي نظريه پردازي را مستلزم بسترسازي و آماده سازي ذهنيت ها دانست و افزود: اگر بخواهيم با آزادانديشي سالم به نظريه پردازي و از نظريه پردازي به توليد علم دست يابيم به تقواي علمي و ادب علمي نياز داريم.
حجت الاسلام حصاري با بيان اينکه هر کس اهل نظر است بايد نظر را به اهل آن ارائه دهد، گفت: اين کار به تقوا نياز دارد و کسي که در آن بي تقوايي مي ورزد در انديشه تخريب افکار جامعه برآمده است؛ نه ارتقا و اصلاح فرهنگ جامعه، زيرا وقتي انديشه اي که هنوز از پختگي لازم برخوردار نيست در محيط عمومي ارائه مي شود، جامعه دچار ترديد، تزلزل وسرگشتگي مي شود.
وي اظهار کرد: اقتضاي ادب علمي اين است که اگر اهل انديشه، نظريه اي متفاوت از باورهاي رايج عرضه کردند با سعه صدر و بزرگواري با آنها برخورد شود، تا به صحت يا بطلان نظريه خود برسند.
حجت الاسلام حصاري ادامه داد: ادب علمي اقتضا مي کند که اگر يک نظريه خلاف عرف رايج علمي ارائه شد، سريعا نظريه پرداز را متهم و نااميد نکنيم و او را به انزوا نکشانيم.
مدير دفتر برنامه ريزي پژوهشي حوزه هاي علميه خواهران با اشاره به اينکه از سال تحصيلي آينده تعدادي از کرسي هاي نظريه پردازي در استان هاي مختلف برگزار خواهند شد، گفت: اين طرح در هر استان در يکي از مدارس به عنوان مدرسه نمونه با اشراف معاونت پژوهش مرکز مديريت حوزه هاي علميه خواهران اجرا خواهد شد.
وي محور فعاليت اين کرسي ها را موضوعات قرآني برشمرد و تصريح کرد: پس از بازخوردگيري از فعاليت اين کرسي ها، مسير براي فعاليت ساير مدارس علميه در اين عرصه باز خواهد شد و اين کار توسعه خواهد يافت تا در همه زمينه هاي علمي مورد نياز به نظريه پردازي و توليد علم دست يابيم.
حجت الاسلام حصاري توليد علم را به توليد کشاورزي تشبيه کرد و گفت: اين کار به توليد کشاورزي شبيه است و نه توليد صنعتي. در توليد علم نمي توان يک خط توليد نصب کرد که در انتها پس از صرف زمان و فرآيند ازپيش تعريف شده ،از آن علم به دست آيد، بلکه بايد مانند کشاورزي، زمين را آماده کرد، آلودگي ها و سنگلاخ ها و علف هاي هرز را از ميان برداشت و با آبياري درست از اين بستر به علم جديد و نافع از ذهن هاي بارورشده دست يافت.