«گفتمان خانواده؛ ضرورتها و بايستهها»، موضوع ويژه شماره 42 حورا
با انتشار از سوي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان ارائه شد؛
«گفتمان خانواده؛ ضرورتها و بايستهها»، موضوع ويژه شماره 42 حورا
شماره 42 دوماهنامه حورا با موضوع محوري گفتمان خانواده؛ ضرورتها و بايستهها از سوي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان وابسته به مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران منتشر شد.
به گزارش روابط عمومي مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران پرونده ويژه گفتمان خانواده درشماره چهل و دوم مجله حورا از اين جهت حائز اهميت و قابل بررسي است که موارد تاثيريافته از آن به همه حوزهها باز ميگردد و همه عرصههاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و… مستقيم و يا غيرمستقيم مجبور به جهتگيري و حتي گاهي تبعيت از آن هستند.
در سرمقاله اين شماره حورا آمده است: اسلام آمده است تا همة مناسبات بشري را در راه کمال و سعادت قرار دهد و بينشها، گرايشها و رفتارها را در نسبتي هماهنگ و سنجيده، به رشد برساند. ظرفيّت ويژة خانواده به عنوان بستر رشد نيکيها و شايستگيهاي انساني، و جايگاه ويژة آن در مناسبات اجتماعي و تمدّني، ميتواند خانواده را به عنوان يک گفتمان، موضوع توجّه قرار دهد. البتّه خانوادهگرايي در نگاه ما، نفيکنندة استقلال شخصيّتي و فکري فرد نيست؛ بلکه بهترين بستر براي شکلگيري شخصيّت متعادل و مستقلّ است؛ شخصيّتي که در کنار استقلال روحي، همدلي و همفکري و همياري با اعضاي خانواده را از مسئوليّتهاي خويش ميداند.
در اين سرمقاله افزوده شده است: از اين رو کاهيدنِ دين به مناسبات حقوقي و سهلانگاري در اصلاح نظام معنايي سبب شده است چيرگي گفتمانهاي مادّي، جريان يافتن قوانين و حقوق اسلامي را نيز، با تنگنا روبهرو سازد. در اين وضعيّت حقوقي، اسلام در بستر فرهنگ بيگانه فهميده و به بازي گرفته ميشود. کلام حکيمانة رهبر معظّم انقلاب دربارة ضرورت گفتمانسازي -اگر به درستي فهميده و با دانش و کوشش پيگيري شود- ميتواند سرآغاز فصل جديدي در مديريّت راهبردي کشور باشد.
مصاحبه با دکتر محمود حکمتنيا عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ وانديشه اسلامي، پيرامون «خانواده ومفهوم آن» و دکتر عطاءالله رفيعي آتاني دربارة «خانواده و اقتصاد مقاومتي» بخش گفتگوي اين شماره نشريه حورا را به خود اختصاص داده است.
در اين شماره گزارشي از کتاب «حقوق زن وخانواده» و گزارشي باعنوان «هجوم به حجاب» ارائه شده و نيز به معرفي کتاب «زن ومسايل قضايي و سياسي» و در بخش واژهنامه به تبيين «فمينيسم خانوادهگرا» پرداخته شده است.
«حق امتناع زن از تمکين در صورت عدم دريافت مهر» نوشته حجتالاسلام دهقان وترجمة «تحليل گفتمان در مطالعات زبان و جنسيت»از مقالات منتشرشده دراين شمارهاند.
علاقمندان جهت دسترسي به اين نشريه ميتوانند به سايت دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به نشاني
www.wrc.ir مراجعه کنند